Un gard electric este o barieră care folosește șocuri electrice pentru a descuraja animalele să treacă de o graniță.

Principiul în baza căruia funcționează gardul electric și ceea ce îl diferențiază de alte împrejmuiri constă în reacția animalelor la șocul electric pe care îl primesc la atingerea gardului electric. Șocurile electrice nu sunt periculoase nici pentru oameni nici pentru animale. Cu toate acestea, determină animalele să le fie frică să intre frecvent în contact cu gardul electric.

Potrivit pentru toate speciile de animale – atât pentru restricționarea lor cât și pentru protejarea lor. Ca principiu trebuie, trebuie să ne decidem dacă animalele care trebuie controlate trebuie restricționate sau excluse prin utilizarea gardului. De regulă restricționarea animalelor la interior este mai ușoară decât excluderea lor.

Pentru a obține performanță fiabilă pe termen lung trebuie luată în considerarea lungimea gardului, vegetația de la nivelul gardului, tipul de animale precum și sursa de alimentare pentru aparatul de electrificare.

Parțile de bază ale unui gard electric sunt:

  • aparatul de electrificare care produce impulsuri regulate de curent
  • conductorii care transportă curentul și
  • izolatorii care asigură că energia electrică nu este condusă în sol
  • împământarea transportă curentul înapoi în aparatul de electrificare

Trei factori sunt decisivi în stabilirea unei funcționări optime a gardului electric: conductivitatea conductorilor folosiți, împământarea utilizată și aparatul de electrificare ales.

Descoperă varietatea de accesorii și componente a unui gard electric.  Creează-ți propriul sistem complet sau contactează-ne pentru a te ajuta în alegerea sistemului potrivit necesităților tale.