Pentru simplificarea selecției unor aparate gard electric trebuie avut în vedere anumite elemente de bază.  Acestea ar fi: lungimea gardului, tipul de animal, intensitatea vegetatiei si sursa de alimentare a aparatului.

Ieșirea ridicată de energie a aparatelor de gard electric PATURA este utilizată pentru a menține un nivel ridicat de tensiune în gard chiar și în situații de vegetație bogată. Avem gard fără vegetație când nu există contact între conductor si vegetație. Numim vegetație ușoară când vegetația atinge ocazional conductorul gardului. Vegetația normală este atunci când vegetația atinge în mod continuu conductorul. Vegetația bogată este atunci când conductorul trece integral prin vegetație.

După vegetație, lungimea gardului joacă un rol important în alegerea aparatului de gard electric. Prin lungimea gardului se înțelege nu lungimea totală a firelor individuale însumate, ci pur și simplu lungimea imprejmuirii sale.

Tipul de animale joacă un rol important în luarea deciziei de alegere pentru aparate gard electric. Cu animalele care sunt dificil de restricționat, cum e cazul animalelor sălbatice, al oilor, caprelor și păsărilor, trebuie utilizate echipamente puternice.  Cu animalele care prezintă o restricționare mai facilă, cum e cazul bovinelor, cailor, porcilor si al animalelor domestice, sunt necesare echipamente mai putin puternice pentru lungimea echivalentă de împrejmuire.

Pentru alimentarea electrică a aparatelor de gard electric sunt disponibile variate surse:

  • 230 volți (la priza de curent)
  • 12 volți (la baterie reîncărcabilă)
  • 12 volți cu panou solar (panou solar+baterie)
  • 9 volți (la baterii nereîncărcabile)

Contactați-ne cu încredere pentru a vă recomanda aparate de gard electric optime precum și pentru a vă oferi informații tehnice detaliate despre performanțele acestora.