• admin
  • Articole
  • Comentariile sunt închise pentru Găleți alăptare viței

Adesea apare o intrebare – care este cea mai buna metoda de hranire a viteilor? Galeata pentru alaptare vitei?

Ei bine, raspunsul este destul de simplu. Cea mai buna metoda de hranire cu lapte este cea care functionează cel mai bine pentru tine

Galeata pentru alaptare vitei este usor de folosit – dupa ce inveti vitelul sa bea din galeata. Un vitel in crestere are nevoie de hranire cu lapte in mod regulat.

Pentru hranirea in locuinte individuale sau de grup, se folosesc in cea mai mare parte galeti pentru alaptare cu tetina. Acestea pot avea un volum de 9-13 litri si ofera fermierilor posibilitatea de a-si hrani viteii ad libitum sau in mod restrictiv. Nivelul de umplere la galeata pentru alaptare viței poate fi usor verificat. In cazul tetinelor, diferenta consta in principal in duritatea tetinei.

Este foarte important ca tetina la galeata pentru alaptare vitei sa fie poziționata la 60 cm, in jurul inaltimii genunchilor. Gatul are unghiul corect, astfel incat laptele ajunge la locul potrivit.

Cea mai frecventa problema cu galetile de alaptare vitei cu tetina este igienizarea necorespunzatoare. Este foarte important sa pastrati mameloanele curate. Daca tetinele nu sunt curatate, bacteriile se pot acumula in interior, expunand vitelul la agenti patogeni care cauzeaza boli.

Puteti face o treaba buna cu galetile de alaptare pentru vitei, dar amintiti-va, păstrati-le curate!

Pentru gama completa de galeti alaptare vitei accesati:

https://www.dcmzootehnie.ro/categorie-produs/articole-zootehnie/ferme-vaci/intretinerea-viteilor/alaptare-vitei/